Ce va fi diferit la autostrăzile care se vor construi în România. Drulă a semnat astăzi: Mai mult spațiu
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ. Sursă: Pixabay
imagine cu rol ilustrativ. Sursă: Pixabay
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat ce va fi diferit la viitoarele autostrăzi din țara noastră. 

”Viitoarele autostrăzi din România vor avea mai mult spațiu între banda de circulație și parapetul median. Astăzi am semnat ordinul de ministru care modifică Normele tehnice privind proiectarea drumurilor. E o poveste interesantă cu final fericit care a început în iunie și la care au contribuit de atunci specialiștii companiei de drumuri și ai ministerului, iar mie astăzi mi-a revenit doar sarcina formală de a încheia procesul”, precizează ministrul Transporturilor, conform Mediafax. 

”Fără senzația de înghesuială pe autostrăzile viitoare”

Plecând de la observația că parapetul median este prea aproape de banda de circulație pe autostrăzi, în iunie acesta a scris un material în care analiza comparativ normativele de proiectare privind amplasarea parapetelor centrale de pe autostrăzile din România și alte țări. Specialiști din CNAIR au preluat atunci observația și propunerea, susține Drulă. Au discutat-o în forumurile tehnice și au propus o modificare a normelor actuale.

”Luna aceasta, înainte de a prelua eu mandatul, a fost pus în consultare publică ordinul de ministru, astfel că am găsit tot procesul la final. Azi am semnat ordinul, ceea ce înseamnă că pe autostrăzile viitoare (care nu au încă proiect tehnic de execuție finalizat) vom scăpa de senzația de înghesuială. Le mulțumesc celor care au muncit în aceste luni la această mică modificare care va un impact totuși semnificativ în confortul și siguranța rutieră pe autostrăzile viitoare”, transmite Cătălin Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel