Ce vrea Guvernul cu "Reclădim România". Coşea: Economia era ca un Trabant. Acum ne chinuim să-l reparăm
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Profesorul Mircea Coşea a vorbit despre programul guvernamental "Reclădim România" şi despre ce se vrea cu acesta.

"Eu am apreciat foarte mult termenul ’Reclădim România’ pentru că m-am gândit că are în vedere o anumită strategie de schimbare a situaţiei pe care România a avut-o înainte de pandemie. Acum privim situaţia din pandemie ca şi cum am fi căzut din Rai în Iad. Ori raiul de dinainte de pandemie, nu era chiar rai... România era, din punct de vedere macroeconomic, o ţară slab dezvoltată în context european. Care ce are ca elemente caracteristice: o dependenţă de 70% de economia internaţională, o economie manufacturieră, suntem în lohn, o economie care nu reuşeşte să-şi valorifice potenţialul de resurse.

O economie care reprezenta un fel de Trabant – ca să zic aşa, fără să deranjez pe nimeni – iar acum ne străduim să refacem Trabantul, să fie aşa cum a fost. Nu-l facem Mercedes, nici măcar un Logan; vrem să fie ceva care să meargă înainte aşa cum a fost.

Ori speranţa mea era ca să avem de-a face cu o viziune de reformă", a explicat profesorul Mircea Coşea în cadrul dezbaterii 'Upgrade Romania – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ', organizată de DC Media Group.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel