CEA MAI BUNĂ ARMĂ. Știre POZITIVĂ despre Covid-19. Dr. Marinescu: În două săptămâni...
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș, a oferit noi declarații după publicarea bilanțului de astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică. 

Dr. Adrian Marinescu susține că masca de protecție, purtată corect, reprezintă o barieră atât pentru cel infectat, cât și pentru cel care o folosește ca pe o măsură de prevenție. 

Medicul primar a precizat că nu putem vorbi de o îmbunătățire „peste noapte”, dar dacă purtarea măștii de protecție corect și ori de câte ori este nevoie, alături de celelalte măsuri, devin o rutină, atunci, în două săptămâni, situația se va schimba. 

„Există un consens la nivel mondial. Masca purtată corect devine o barieră, atât pentru cel infectat care nu transmite, cât și pentru cel care vrea să prevină. Dacă e purtată corect, vorbim de masca chirurgicală, și de câte ori e nevoie, reprezintă cea mai bună măsură de prevenție și poate să ducă într-un interval scurt de timp la o îmbunătățire. Și nu spun că lucrurile se vor întâmpla peste noapte. Nici eu nu cred că în zilele următoare vor fi schimbări în bine, n-ar avea când”, a spus dr. Adrian Marinescu la Realitatea Plus. 

„Dar dacă toate măsurile devin o rutină, probabil că în două săptămâni am putea să avem un echilibru față de ceea ce avem acum”, a mai spus medicul primar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel