Cea mai IMPORTANTĂ lecție predată adulţilor de către nişte micuţi de şase ani în prima zi de școală
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Prima zi de şcoală a oferit o imagine cu totul neaşteptată a modului în care copiii şi adulţii înţeleg să respecte regulile. 

Noul an şcolar a început în condiţii deosebit de dificile: cu măşti la gură, cu distanţare în clase, cu interzicerea jocului copiilor în pauze sau în curtea şcolii şi cu nenumărate alte restricţii. Din păcate, însă, se pare că doar cei mici au fost cei care au înţeles aceste lucruri, iar cel mai bine s-a văzut acest lucru la intrarea la ore.

Am asistat atât luni, cât şi marţi la scene incredibile, de-o parte şi de alta a porţii şcolii: în curtea şcolii am văzut copii ascultători şi responsabili, care se aşezau în rând, la distanţă, aşa cum îi punea învăţătoarea, aşteptând să iasă pe poartă pentru a fi preluaţi de către părinţi. Şi nota bene, vorbim despre copii de clasă pregătitoare, adică de 6 ani.

De cealaltă parte a porţii, pe trotuar, în faţa şcolii, buluc: zeci de părinţi, fraţi şi bunici înghesuindu-se unul în altul, dându-şi coate, unii fără mască, alţii cu mască, dar şi printre ei unii care stăteau cât de cât la distanţă, oarecum stingheri şi asistau uimiţi la ceea ce se întâmplă. Oameni în toată firea care, deşi li se spunea de către personalul şcolii să nu se mai înghesuie şi să vină doar în momentul în care copilul lor ajunge la poartă, ignorau orice regulă. Important era să reuşească să îi facă cu mâna celui mic, să facă poze sau să o mai întrebe ceva pe doamna educatoare.

O zi în care părinţii au avut ce învăţa de la copii; o zi care poate le-a dat adulţilor o lecţie despre ceea ce înseamnă să respecţi regulile, să te respecţi pe tine şi pe cei din jur. Lecţie predată de nişte micuţi nevinovaţi care fac acest lucru chiar dacă asta înseamnă să renunţe la cele mai mari bucurii ale primelor zile de şcoală: la socializare, la joacă, la îmbrăţişări, la tot ceea ce pandemia ne-a luat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel