Cea mai temută armă din lume, drona MQ-9 Reaper, e la Câmpia Turzii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cea mai temută armă din lume este în România.

Cea mai temută armă din lume, drona MQ-9 Reaper, care a fost folosită de americani la asasinarea generalului iranian Quasem Soleimani, este la Câmpia Turzii și va fi testată de soldații români într-un exercițiu comun al NATO.

Drona caută şi atacă ţinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerberg, a vorbit, la baza aeriană de la Câmpia Turzii, despre importanţa parteneriatului româno-american în faţa ameninţării crescânde a Rusiei.

„De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră", a spus, potrivit Mediafax. Zuckerberg.

În cadrul evenimentului la care a fost prezent ambasadorul SUA a fost organizată expoziția statică ce a inclus tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel