Cea mai veche pictură rupestră din lume, găsită în Indonezia. Are cel puțin 45,5 mii de ani. FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Cele mai vechi picturi rupestre din lume au fost descoperite într-o peșteră din Indonezia.

Cele mai vechi picturi rupestre din lume au fost descoperite într-o peșteră din Indonezia, în sudul insulei Sulawesi, scrie CNN.

Arheologii au găsit o imagine a unui porc negos, care are cel puțin 45,5 mii de ani. Desenul este aplicat cu ocru roșu. După cum se menționează în revista științifică Science Advances, detaliile indică faptul că inițial au fost pictați trei porci și un alt animal care nu poate fi identificat cu certitudine.

„Oamenii care le-au realizat (picturile n.r.) erau moderni, ca și noi, aveau capacitatea și instrumentele de a desena orice.”, a declarat Maxime Aubert, co-autor al raportului publicat în Science Advances. 

Această regiune găzduiește multe peșteri interesante din calcar, unde au fost făcute și alte descoperiri. Potrivit CNN, experții speră să găsească alte eșantioane de artă rock în estul Indoneziei, care ar putea data de pe vremea când Homo sapiens a venit în Asia de Sud-Est acum 60-70 de mii de ani. Descoperirea pune la îndoială presupunerea că istoria expresiei artistice umane a început în Europa.

Archaeologists have discovered the world's oldest known cave art -- a life-sized picture of a wild pig that was painted...

Publicată de InsuranceBOJ pe Joi, 14 ianuarie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel