Urmărește emisiunea live
CEDO nu scapă! Război clar. ECLJ îl vrea pe Soros AFARĂ: APEL către avocați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
ECLJ continuă lupta pentru a fi ”curațată” CEDO de judecătorii cu legături în ONG-urile lui George Soros. 

ECLJ a publicat un raport care a dezvăluit legăturile între judecătorii CEDO și ONG-urile lui George Soros, subliniind, astfel, conflictul de interes, pentru că respectivii judecători s-au pronunțat în cazuri în care ar fi trebuit să se abțină, ce aveau legătură cu fundațiile și ONG-urile sponsorizate de miliardarul american cu origini în Ungaria. 

Vezi și: RAPORT DEVASTATOR. Rolul lui George Soros în CEDO. Mari semne de întrebare despre judecători

Acum, ECLJ revine cu un apel către avocați: ”Este și responsabilitatea avocaților să apere integritatea instituțiilor judiciare. Îi invităm, prin urmare, să semneze ”Apelul Avocaților” în care noi solicităm CEDO să facă pașii necesari pentru a restabili independența și imparțialitatea judecătorilor săi”. Apelul nu doar denunță problemele, dar face și recomandări. Peste 100 de prestigioși juriști au semnat apelul, printre care un fost judecător CEDO din Slovenia, un academician din Spania, rector de Academie, un decan de Universitate, profesori de drept, avocați.

Pe lângă apelul avocaților inițiat de ECLJ, a fost inițiată și o petiție ”Putting an End to Conflicts of Interest at the ECHR" care poate fi semnată de oricine.

Vezi și: Reacția CEDO la raportul despre legăturile cu SOROS: O NUMIRE CONTROVERSATĂ. Directorul ECLJ arată o situație șocantă

Apelul avocaților pentru independență și imparțialitate în CEDO prevede și măsuri care ar trebui luate precum declarații de interese pentru judecătorii CEDO, stabilirea de proceduri eficiente de retragere, informarea părților, în avans, cu privire la componența Camerei, impunerea obligației judecătorilor de a informa președintele în cazul în care pot exista îndoieli cu privire la independența sau imparțialitatea lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel