Cel mai bun ULEI pentru salate. Mare ATENȚIE! SECRETUL din bucătărie. NU te așteptai la ASTA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Vrei să dai un alt gust salatei? Iată care este cel mai bun ulei. Secretul din bucătărie pe care sigur nu-l știai.

Uleiurile pentru salate au tot felul de substanțe nutritive, vitamine, minerale și acizi grași nesaturați, detaliu pe care puțini îl cunosc atunci când aleg dressingul. 

Ei bine, trebuie sa le alegi fie pe cele extravirgine, nerafinate, fie pe cele presate la rece, adica la o temperatura de maximum 45°C. Iată lista celor mai bune uleiuri.

Ulei de măsline

Conține vitaminele A, B1, B2, K, D, E, fier, acizi grași și antioxidanți naturali. Contribuie la scăderea colesterolului rău, previne apariția aterosclerozei și a problemelor cardiovasculare. Acesta este recomandat și pentru tratamentul gastritei, ulcerului și pentru îmbunătățirea funcției hepatice.

Folosește uleiul de măsline extravirgin doar crud pentru salate sau asezonarea mâncărurilor gata preparate. Dacă vrei să-l folosești la gătit, atunci cumpară doar uleiul pomace, de turte, obținut tot din măsline.

Ulei de struguri

Conține doar două grame de grăsimi săturate la o lingură de ulei și are un conţinut mare de vitamina E. Uleiul de struguri ajută la întărirea sistemului imunitar, stimulează producerea de celule B, protejează vasele de sânge și le pot preveni deteriorarea. Mai mult, se crede că proantocianidinele pot preveni apariția cancerului.

Acesta mai conține și antioxidanți precum: flavanoide, proantocianidine fenolice și acid linoleic. 

Ulei de porumb

Uleiul de porumb este cel mai bun pentru salată, pentru că este plin de vitamina E, de vitaminele C, D și cele din complexul B. Acesta are un conţinut ridicat de acizi grași mononesaturați.

Protejează sistemul cardiovascular, iar acizii grași polinesaturati, omega-6 și omega-3 favorizează reducerea inflamatiilor și fortificarea sistemului imunitar.

Ulei de floarea-soarelui

Uleiul de floarea - soarelui este cel mai iubit și des folosit de români. 

Ei bine, cel extravirgin are proprietăți benefice atât timp cât nu este expus la foc, în timp ce uleiul de floarea-soarelui presat la rece conține acizi grași nesăturați, aminoacizi, săruri minerale și vitaminele A, E și F, care ajută la protejarea oaselor și a dinților, previne îmbătrânirea celulară, stimulează sistemul imunitar și asigura dezvoltarea normală a nervilor, scrie clickpentrufemei.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel