Cel mai FIERBINTE loc din mall în pandemie cu masca. ”Acolo să stea paznicii!"
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior devine o adevărată provocare atunci când intri într-un anumit magazin din mall.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie, impusă urmare a pandemiei de coronavirus, devine o adevărată provocare atunci când mergi într-un anumit magazin din mall-uri. Mă refer la parfumerii/magazine de cosmetice sau la raioanele dedicate din hipermarketuri.

Iată ce ne-a relatat o cititoare DC News:

"Locuiesc foarte aproape de un mare centru comercial din Bucureşti, unde merg aproape zilnic pentru cumpărăturile de rutină de la hipermarket - pâine, alimente etc... Să vă povestesc ce am constatat de când s-a impus ca toţi oamenii care intră acolo să poarte masca. Într-adevăr, cu toţii intră cu masca în centrul comercial, fiindcă nu au încotro, deoarece la intrări sunt paznici care verifică fiecare client. 

Lucrurile se schimbă, însă, atunci când oamenii trec de acest filtru şi intră în hypermarket sau în magazinele din galerie. Iar cel mai "fierbinte" loc, acolo unde consider că agenţii de pază sau vânzătorii ar trebui să fie foarte atenţi este raionul de cosmetice, de parfumerie. Nu o dată am văzut oameni care fie dau masca jos fie o coboară sub bărbie şi încep să miroasă parfumurile de acolo. Unele persoane chiar îşi dau cu parfumul/deodorantul respectiv pe mână ca apoi să îl miroasă, după care le pun la loc pe raft. Alţii 'uită' apoi că trebuie să-şi pună masca la loc, astfel încât să acopere gura şi nasul şi pleacă mai departe prin magazin.

Vă sesizez acest lucru din două perspective: una că îndepărtarea măştii fie şi pentru câteva minute pentru a mirosi parfumurile poate face ca virusul să se răspândească dacă una dintre persoane este purtătoare şi a doua că, iată, regulile şi restricţiile au fost impuse otova, fără să se ia în calcul situaţiile în care, practic, e complicat să faci acest lucru şi, în acelaşi timp, să îţi vezi de treburile tale."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel