Ingrediente
- 600 g de biscuiți
- 2-3 banane
Pentru cremă:
- 1 litru de suc de portocale (sau suc/compot de alte fructe)
- un pahar de zahăr
- 8 linguri cu vârf de griș
Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!
Pentru glazură:
- 2 linguri de pudră de cacao
- 2 linguri de zahăr
- 3 linguri de lapte
- 50 g de unt
Vezi și: LANGOȘI ungurești cu MUJDEI și SMÂNTÂNĂ. Încearcă REȚETA originală. Este cea mai bună!
Cum se prepară
Pregătiți crema: turnați sucul de portocale într-o cratiță. Adăugați zahărul și grișul. Amestecați bine cu telul. Lăsați compoziția rezultată să se „odihnească” timp de 30 minute, potrivit retete-usoare.eu.
Fierbeți terciul pe foc moderat, până se va îngroșa și vor apărea primele bule de clocotire pe suprafața lui, amestecând continuu cu telul. Lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-l la frigider pentru 2 ore. Drept rezultat, el se va îngroșa încă mai mult. Bateți terciul rece până va deveni fin, albicios și pufos, mărind treptat viteza mixerului de la mică la mare. Tăiați bananele sub formă de rondele subțiri.
Asamblați tortul: tapetați forma cu folie alimentară. Răspândiți un strat gros de cremă pe fundul ei. Așezați un strat de biscuiți pe primul strat de cremă, după care acoperiți-i cu un strat generos de cremă și un strat de banane. Continuați să alternați straturile de biscuiți, cremă și banane până veți termina toate ingredientele.
Vezi și: Cum faci Caffe Americano, acasă. Rețeta pentru cea mai bună cafea americană
Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de biscuiți. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore, ca să se pătrundă. După aceasta, răsturnați-l pe un platou sau pe un tocător și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.
Pregătiți glazura: puneți pudra de cacao, zahărul, untul și laptele într-o crăticioară. Amestecând continuu, fierbeți compoziția rezultată pe foc mic, până va deveni omogenă și se va îngroșa. Acest proces durează 5-7 minute.
Transferați glazura caldă într-un poș și aplicați-o pe suprafața tortului. Porționați și serviți.
Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”
- Chirieac, după Ciolacu a reamintit că nu a pierdut alegeri de când conduce PSD: Singurele care contează sunt prezidențialele
- Weekendul în care cei tupeiști vor câștiga: Vor primi oportunități și nu le va păsa de gura lumii