Cel mai longeviv festival din România. Alina Mavrodin, mesaj superb: Cred în destinul romanței românești!
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte, Alina Mavrodin, a vorbit, la interviurile DC News, despre cel mai longeviv festival din România. 

Alina Mavrodin este și directorul artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”.

Noua ediție a „Crizantemei de Aur” se va desfășura, pe 23-24 octombrie, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște și va fi transmis live la Etno TV. 

Vineri va avea loc concursul de creație și sâmbătă concursul de interpretare. De asemenea, duminică seară, laureații festivalului vor putea fi revăzuți. 

„Vom fi toți cu măști la repetiții, dezinfectați, vom menține distanța socială. Trebuie să îi dăm acestui festival șansa la continuitate. M-am gândit în toate felurile și emoțiile sunt mari. Poate unii nu înțeleg. Din 1968 și până acum, nimic nu a oprit acest festival. Dar „Crizantema de Aur”, cu atâta decență, eleganță și smerenie, a mers mai departe. Și ne-am luptat să-i dăm chiar și în aceste vremuri grele romanței șansa să ajungă la sufletele oamenilor. E un balsam pentru sufletul românesc”, a spus directorul artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur” la DC News. 

Întrebată care e secretul longevității, Alina Mavrodin a răspuns astfel: „Ajutorul divin, smerenia, cumințenia romanței, care este un gen de mare profunzime și personalitate. Eu simt că romanța are o lacrimă divină picurată pe fruntea ei. Cred în destinul romanței românești!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel