Cel mai recent roman al scriitoarei Amelie Nothomb, în fruntea vânzărilor de carte din Franţa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
'Soif', cel mai recent roman al scriitoarei belgiene Amelie Nothomb, inclus în prima selecţie a premiului Goncourt pe 2019, s-a clasat pe primul loc în topul vânzărilor de carte din Franţa (toate formatele incluse), potrivit unui clasament realizat de GfK şi Livres Hebdo, ce va fi publicat vineri, informează AFP. 

Publicat de editura Albin Michel şi beneficiind de un tiraj de 180.000 de exemplare, cel de-al 28-lea opus al romancierei belgiene este unicul roman din noul sezon literar francez - care debutează în fiecare toamnă - ce a fost inclus în prestigiosul Top 20 al vânzărilor de carte din această ţară. În romanul ei, reţinut marţi pe lista lungă de propuneri avute în vedere de juriul premiului Goncourt, Amelie Nothomb se transpune în pielea personajului Iisus, cu puţin timp înainte de crucificare.

În clasamentul celor mai mari vânzări la categoria 'roman în format mare', Amelie Nothomb se află pe prima poziţie, devansându-l pe suedezul David Lagercrantz, care a publicat în acest an cel de-al şaselea - şi ultim - opus din seria literară 'Millennium'. În acelaşi clasament apar şi alţi autori reţinuţi de Academia Goncourt pentru premiul din acest an, precum Jean-Paul Dubois ('Tous les hommes n'habitent pas le monde de la meme facon' - editura L'Olivier, locul al treilea) şi Karine Tuil ('Les choses humaines' - editura Gallimard, locul al cincilea).

Aflat şi el în cursa pentru câştigarea premiului Goncourt pe 2019, romanul 'Rouge imperatrice', publicat de Leonara Miano la editura Grasset, ocupă poziţia a 36-a în acest clasament. Yann Moix ocupă locul al patrulea în categoria 'roman' cu volumul 'Orleans', apărut la editura Grasset. Controversatul scriitor şi prezentator TV a fost eliminat din prima selecţie a premiului Goncourt din 'cel puţin trei motive', potrivit preşedintelui acestui juriu, Bernard Pivot: o a doua parte a textului, care a fost mai puţin bună pe plan literar, 'polemica familială' ce a vizat acuzaţii de tortură şi teama juriului de a nu fi acuzat pe reţelele de socializare că 'promovează antisemitismul'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel