Cel mai SPECIAL Crăciun din ultimii 800 de ani. Iată ce fenomen astronomic va avea loc
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Horoscop, marți, 30 noiembrie 2021. Sursă foto: Pixabay
Horoscop, marți, 30 noiembrie 2021. Sursă foto: Pixabay
Un fenomen astronomic unic în ultimi 800 de ani va avea loc peste aproximativ o lună. Iată despre ce este vorba.

Anul acesta, Crăciunul va fi unul cu adevărat special pentru iubitorii de stele și astronomii din întreaga lume. Este vorba despre un fenomen astronomic ce nu a mai avut loc de 800 de ani. Astfel, Pământul va fi aproape coliniar cu planetele Jupiter și Satun.

Ce înseamnă acest lucru?

Planetele Jupiter și Saturn au putut fi văzute tot anul, imediat după apusul soarelui, pe cerul sudic. Totuși, distanța dintre cele două corpuri cerești nu a fost foarte mică. În ultimele zile, cele două planete au început să se apropie una de alta, iar între 16 și 25 decembrie vor fi separate doar de o cincime din diametrul lunii pline. Acest fapt înseamnă că Terra, Jupiter și Saturn vor fi aproape coliniare. 

„Ar fi trebuit să vă întoarceți în timp până în noaptea de 4 martie 1226, pentru a vedea o aliniere mai strânsă între aceste două planete”, a spus astronomul Patrick Hartigan.

Din România, conjuncția dintre cele două corpuri cerești va putea fi văzută pe cerul sud-vestic, imediat după apusul soarelui, pentru aproximativ o oră, inclusiv în ajunul Crăciunului. De asemenea, persoanele care dispun de telescoape, pot vedea în câmpul telescopului ambele planete, dar și cei mai mari sateliți ai acestora: Ganymede, Io, Callisto, Europa și Titan, informează ScienceAlert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel