Cel puțin 100 de doctori au murit de coronavirus în Italia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Italia se confruntă cu unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din lume. Nu mai puțin de 100 de cadre medicale și-au pierdut viața luptând cu virusul. 

Cel puțin 100 de medici au murit din cauza coronavirusului din Italia, a declarat joi Asociația medicilor din Italia, scrie CNN. Optzeci dintre aceștia au lucrat în nordul Italiei, zona cea mai afectată din țară. 13.522 de angajați din sănătate au fost infectați în Italia, potrivit Institutului Italian de Sănătate.

VEZI ȘI: Aglomerație pe Aeroportul Cluj. S-a deschis DOSAR PENAL

Suprasolicitare fără precedent

”Am observat niveluri fără precedent de suprasolicitare la cadrele medicale, în special cei specializați în unități de terapie intensivă, cei din management sau cei mai direct implicați în răspunsul la pandemia COVID-19, de multe ori fără timp adecvat pentru odihnă și recuperare, fără sprijin și asistență” a spus Giorgio Cometto, coordonatorul resurselor umane pentru politicile și standardele de sănătate la Departamentul pentru forța de muncă pentru sănătate al OMS.

Numărul de cazuri active de coronavirus în Italia a ajuns miercuri la 95.262, cu 3.693 de persoane în secțiile de terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel