Cele mai celebre taxiuri din lume, complet electrice în 2023
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Firma care operează cele mai cunoscute taxiuri din lume a anunţat că va avea o flotă compusă numai din maşini electrice în 2023. 

Adisson Lee, cel mai mare operator de taxi din Londra, a anunţat că va înlocui celebrele black cabs (taxiuri negre) cu maşini electrice până în 2023. Iar modelul ales este noul Volkswagen ID.4 SUV. 

Pentru început, compania va cumpăra 450 de maşini, iar ulterior va adăuga alte 200 de vehicule electrice lunar, până vor fi înlocuite toate cele 4000 de maşini ale companiei. 

Mişcarea ar trebui să ducă la 20.000 de călătorii cu zero emisii în fiecare zi în Londra, potrivit companiei. 

"Odată ce Guvernul a promis trecerea la emisii zero până în 2050, nu a fost niciodată mai clar că trebuie să recunoaştem nevoia responsabilităţii pentru mediu a firmelor de taxi din Londra. Suntem o companie care se pune în folosul comunităţii de 45 de ani şi avem o responabilitate aparte pentru oamenii din acest oraş, Londra, dar şi pentru Mediu", a transmis Addison Lee, conform autocar.co.uk

Addison Lee va investi 3,5 milioane de lire pentru staţii de încărcare, astfel încât şoferii să nu rămână cu bateriile golite. 

Maşinile cu hidrogen, alternativa la cele electrice 

Marile companii producătoare de automobile din Germania, inclusiv BMW și Audi, dezvoltă prototipuri de mașini cu pilă de combustibil cu hidrogen alături de flotele lor de mașini electrice, ca parte a pregătirilor pentru abandonarea combustibililor fosili, scrie Reuters.

Companiile germane mizează  miliarde pe hidrogenul folosiuit drept combustibil în sectoare precum oțelul și substanțele chimice, pentru a îndeplini obiectivele climatice.

BMW este cel mai mare susținător al hidrogenului în rândul producătorilor auto din Germania, anticipând un model de masă în jurul anului 2030. Compania a dezvoltat un prototip pe bază de hidrogen pe baza SUV-ului său X5, într-un proiect finanțat parțial de guvernul german, potrivit Mediafax.

Jürgen Guldner, vicepreședintele BMW care conduce programul pentru mașini cu pilă de hidrogen, a declarat pentru Reuters că producătorul auto va construi o flotă de testare de aproape 100 de mașini în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel