Cele mai recente rămășițe umane din Europa, descoperite în Bulgaria. Ce s-a aflat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Arheologii care studiau o peșteră din Bulgaria au dezgropat cele mai vechi dovezi directe ale omului modern găsite vreodată în Europa.

Arheologii care studiau o peșteră din Bulgaria au dezgropat cele mai vechi dovezi directe ale omului modern găsite vreodată în Europa, conform Daily Mail.

Descoperirea istorică arată că oamenii au migrat în Europa acum aproximativ 45.000 de ani, dovedind astfel că primii europeni s-au suprapus cu Oamenii de Neanderthal.

Bijuterii din rămășițe de animale

Analizele rămășițelor umane fosilizate sugerează că oamenii peșterilor vânau frecvent bizoni și căprioare, transformând în același timp dinții animalelor în accesorii decorative. Mai mulți dinți de urs care au fost transformați în ornamente personale au fost descoperiți în situl arheologic.

Cercetătorii lucrau la peștera cunoscută sub numele Bacho Kiro, care a fost descoperită și săpată încă din anii '70, fiind situată la 5 kilometri de orașul Dryanovo.

Unele rămășițe erau sigur umane

Analizele proaspete ale celor două echipe de arheologi au fost publicate într-un studiu în jurnalul Nature Ecology & Evolution, dezvăluind că unele oase din peșteră erau de bizon, căprioară sau alte animale, în timp ce altele erau 100% umane.

Un alt studiu publicat în același jurnal a găsit dovezile a șapte oameni antici printre rămășițele fosilizate. Șase dintre acestea au fost analizate cu succes pentru urme de ADN.

Studiul a dezvăluit că multe dintre oasele animalelor au fost transformate în unelte, incluzând sule și alte unelte folosite pentru tăierea și înmuierea pieilor.

Transmisie culturală între Neanderthal și Homo Sapines

Coautorul studiului, prof. Shara Baily, antropolog la NYU, a spus că există similarități clare între bijuteriile de la situl bulgar făcute de Homo Sapiens și versiunile mai recente făcute de Oamenii de Neanderthal.

„Există câteva similarități între tehnicile de manufacturare folosite de Homo Sapiens la Bacho Kiro și Neanderthalii de peste tot, ceea ce este clar că a existat o transmisie culturală între cele două grupuri", a spus prof. Bailey.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel