Centrul European de Agrometeorologie, în România. Elena Mateescu (ANM): Proiectul nostru de suflet. Primul din lume!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu  Foto: Crișan Andreescu
Elena Mateescu Foto: Crișan Andreescu
România va fi gazda Centrului European de Agrometeorologie pentru Regiunea VI a Europei, primul centru de acest fel din lume. Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu noi informaţii despre stadiul proiectului. 

"Este proiectul nostru de suflet. În 2023 acesta trebuie să fie operaţional. Suntem în grafic, în faza de finalizare a Studiului de Fezabilitate în acest an, astfel încât construcţia clădirii să poată începe în anul 2023. Avem şi în această săptămână, în seara zilei de 4 spre 5 februarie o conferinţă online la nivelul regiunii care vizează chiar modulul de colaborare regională, dintre care înfiinţarea Centrului de Agrometeorologie şi actualizarea termenilor de referinţă la nivelul Organizaţiei Meteorologice Mondiale fiind primul centrul de acest fel din lume. România îşi va duce la bun sfârşit acest proiect.

Dotarea centrului, din punctul de vedere al echipamentelor, al asigurării transmisiilor şi schimbului de date la nivelul Europei şi cu Organizaţia Meteorologică Mondială va fi elementul de bază care va putea să aducă produse speciale dedicate fermierilor din România şi din Europa.

Suntem capabili să facem acest lucru luând în considerare experienţa meteorologilor şi agrometeorologilor români şi chiar acesta a fost atuul nostru când am obţinut înfiinţarea acestui centru în România", a explicat, la DC News, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel