Ceremonie dedicată centenarului naşterii Regelui Mihai I. Burse, ordine şi decoraţii acordate de Custodele Coroanei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ceremonie dedicată centenarului naşterii Regelui Mihai I. Burse, ordine şi decoraţii acordate de Custodele Coroanei
Ceremonie dedicată centenarului naşterii Regelui Mihai I. Burse, ordine şi decoraţii acordate de Custodele Coroanei
O ceremonie dedicată aniversării centenarului naşterii Regelui Mihai I al României, în cadrul căreia au fost acordate o serie de burse, certificatul de Furnizor Regal şi mai multe ordine şi decoraţii regale unor persoane, instituţii şi companii din ţara noastră şi din străinătate s-a desfăşurat, vineri seară, în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Custodele Coroanei Române, Margareta, a acordat, în debutul evenimentului, Bursa "Regele Ferdinand I" lui Dumitru Stoica şi Bursa "Regina Maria" Elenei Malanici, ambii studenţi ai Universităţii de Stat din Moldova.

De asemenea, Bursele "Regele Mihai I" şi "Regina Ana" au fost acordate unui student şi unei studente de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Mihai Macovei şi Ana-Maria Magdalena Popescu, şi de la Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, respectiv studenţilor Nicolai Ursatii şi Ana Vădănescu.

Ordine şi decoraţii regale



O serie de ordine şi decoraţii regale au fost conferite de Majestatea Sa Margareta unor persoane şi instituţii din ţara noastră şi din străinătate, după cum urmează:

* Crucea Casei Regale a României: Daniel Angelescu; Gabriel Badea Păun; Doina Gradea; Ioan Silviu Lefter; Fundaţia Corneliu Coposu, PS Macarie, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm; ambasadorului Ovidiu Dranga.

* Medalia Custodele Coroanei Române: Shajjad Rizvi, fondatorul Asociaţiei Little People România.

* Medalia Regală pentru Loialitate: Marlene A. Eilers Koenig; Liceul Academic de Arte Chişinău; Ateneul Naţional din Iaşi şi Ion Tucă, director al Casei Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

În cadrul ceremoniei, Custodele Coroanei, Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria au acordat o serie de certificate de Înalt Patronaj unor organizaţii şi evenimente anuale din ţara noastră (Asociaţia Memoire et histoire des tombes roumaines en France, Clubul Regal al Medicilor, Ploieşti Jazz Festival, Romanian Hospitality Awards, Asociaţia Tradiţia Militară şi Asociaţia Copii în Dificultate) Totodată, Custodele Coroanei a conferit şi reînnoit certificatul de Furnizor Regal unor companii şi persoane. 

Majestatea Sa Margareta, concurs pentru studenţii la Arhitectură. Proiect legat de Grădina Palatului Elisabeta

Amintim faptul că studenți ai anului V de la Facultatea de Arhitectură și de la Facultarea de Arhitectură de Interior, însoțiți de rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, profesorul universitar Marian Moiceanu, și de decanul Facultății de Arhitectură de Interior, conferențiar universitar Oana Diaconescu, au fost primiți zilele trecute la Palatul Elisabeta de către Majestatea Sa Custodele Coroanei și de ASR Principele Radu.

Studenții au prezentat proiecte individuale pentru crearea Pavilionului din Grădina Palatului Elisabeta, o lucrare pe care Majestatea Sa dorește să o realizeze în partea de sud a grădinii, accesibilă deopotrivă vizitatorilor și invitaților Palatului Elisabeta.

Majestatea Sa și Principele Radu au oferit fiecărui student participant un dar, ca o recunoaștere a generoasei și inspiratei lor contribuții la patrimoniul construit al Palatului Elisabeta.

Lucrările vor fi prezentate într-o expoziție cu caracter public la Universitatea de Arhitectură și Urbanism în cursul lunii noiembrie, iar dintre ele va fi desemnată lucrarea câștigătoare, transmite Familia Regală a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel