Challah, rețeta de pâine evreiască. Cum se prepară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Challah este rețetă de pâine evreiască pe care ar trebui să o încerci. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 323 g făină
 97 g apă rece
 1 ou
 2 gălbenușuri
 13 g miere
 5 g drojdie uscată (sau 15 g drojdie proaspătă)
 7 g sare
 40 g zahăr
 28 g ulei
 1 ou pentru uns
 semințe de susan sau mac (opțional)

Vezi și: Negresă la microunde, rețetă. Este gata în doar 5 minute!

Cum se prepară

Într-un bol amestecăm făina, apa, oul, gălbenușurile, mierea, drojdia, sare și zahărul. Începem frământarea. Când aluatul începe să devină ferm începem să adăugăm uleiul puțin câte puțin, potrivit retetepractice.ro. Acoperim bolul și lăsăm aluatul să se odihnească timp de 45 de minute.

După trecerea celor 45 de minute scoatem aluatul și îl împăturim ca pe o foaie de hârtie. Lăsăm iar aluatul să se odihnească timp de 45 de minute sau până ce aluatul și-a dublat volumul. După ce aluatul și-a dublat volumul împărțim aluatul în 3 sau în 5, formăm rulouri pe care le împletim în 3 sau în 5.

Pâinea împletită se transferă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă și se lasă să crească. Volumul trebuie să se mărească cu 50%. Pâinea se unge cu oul bătut. Se adaugă semințe de susan sau mac. Se coace la 175 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel