Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă. Cum să prepari cel mai special aperitiv
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă. Checul cu ciuperci și piept de pui  este aperitivul ideal, atunci când vrei să-ți surprinzi familia cu ceva special. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Un piept de pui sau 300 g șuncă
300 g cașcaval
300 ciuperci din conservă
3 ouă
3 linguri smântână
2,5 linguri făină
Sare
Piper


La alegere se mai pot adăuga:

Ardei
Morcov
Boabe de mazăre
Ulei
2-3 fire de ceapă verde
Mărar verde
5 ouă de prepeliţă

Mod de preparare

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Exista două metode de preparare al pieptului de pui. Fie se fierbe într-o oală cu apă și sare și apoi se taie cubulețe, fie se prăjește pe grătar. 

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Cașcavalul, se rade pe răzătoare, pe partea cu găuri mari, iar o bucată din el, se taie cubulețe.

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Se taie ceapa verde cât mai mărunt și se călește cu puțin ulei, alături de ciupercile tăiate și ele.

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Puneți pieptul de pui peste ciupercile cu ceapă, condimentați cu sare și piper după gust, apoi adăugați mărarul tocat mărunt și lăsați-l la răcit. 

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Într-un alt castron, mixați cele 3 ouă și adăugați ulterior făina și smântâna. Peste acest amestec, adăugați prima compoziție răcită. 

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Amestecați întreaga compoziție, până se omogenizează și turnați totul într-o tavă de chec unsă cu unt. 

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Dacă alegeți să puneți și ouă de prepeliță, acestea trebuie mai întâi fierte și curățate. Le puteți adăuga apoi în mijlocul compoziției. 

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă Potrivit gustos.ro, preparatul trebuie lăsat la cuptor aproximativ 40 de minute, la 200 de grade. Acesta este gata când s-a rumenit deasupra. Chiar dacă este moale, el va avea consistența potrivită după ce se răcește. 

Chec cu ciuperci și piept de pui, rețetă După ce se răcește, tăiați-l felii și serviți-l la masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel