Chec la metru. Cea mai bună prăjitură. Crema este demențială!
Autor: Ema Apostu pe 01 sep, 12:53 | Retete

Sursa foto: Facebook Bunatati ca la Mama Acasa

Checul la metru sau prăjitura "Trenuleț", așa cum este cunoscută, este un desert absolut delicios. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Aluat:

10 ouă1 praf de sare20 linguri zahăr (375 g)2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)esenţă de vanilie550 g făină1 plic de praf de copt (10 g)30 g cacao2 linguri apăesenţă de rom

Cremă:

3 ouă250 g zahăr2 plicuri zahăr vanilinat (8 g/plic)esenţă de vanilie150 g făină1 l lapte250 g unt

Vezi și: Prăjitura 12 linguri. Desertul rapid și ușor: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă

Pentru decor:

150 g ciocolată cu rom2 linguri apă2 linguri cu nucă de cocos rasă

Cum se prepară

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se mixează apoi cu zahărul şi zahărul vanilinat până când devin ca o bezea. Se adaugă gălbenuşurile şi esenţa de vanilie şi se omogenizează. Se încorporează făina şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon. Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.

Se toarnă circa jumătate din aluat într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat se pun cacaua, apa şi esenţa de rom şi se amestecă uşor. Se pune apoi aluatul obţinut într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Se bagă tăvile la cuptor până când checurile trec de testul scobitorii. După ce checurile se răcesc, se începe prepararea cremei. Se pune o cratiţă cu apă la foc. Într-o altă cratiţa se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Se încorporează faină, apoi laptele. Se adauga untul tăiat bucăţele şi se pune cratiţa pe baie de abur. Se mesteca continuu în ea cu un ţel până când crema se îngroaşă.

Vezi și: Prăjitura "Trei pahare". Dulcele de casă rapid și simplu: Se amestecă aproape toate ingredientele

Checurile se taie felii. Fiecare felie de chec se unge cu cremă. Feliile se lipesc între ele alternând culorile şi formând două noi checuri.

*Se pot pune feliile de chec şi într-un singur chec, dacă aveţi pe ce să îl aşezaţi. De aici şi denumirea de chec la metru.

Cu crema rămasă se ung checurile pe deasupra şi pe laterale. Se topeşte ciocolata cu două linguri de apă şi se pune peste checuri. Se presară nucă de cocos pe deasupra. Prăjitură Trenuleţ se pune la frigider şi se serveşte a doua zi. Feliile se taie oblic, începând cu un colţ.

Vezi și: Prăjitura "Două căni". Desertul rapid și simplu: Se amestecă toate ingredientele

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri