Chestionar pentru vaccinarea elevilor în școli, VALIDAT - Document, descarcă de AICI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori. Chestionarul va fi diseminat de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare județene.

"Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în  rândul elevilor minori. Chestionarul va fi diseminat de Ministerul Educației, prin  inspectoratele școlare județene. 

Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul (disponibil aici) va fi diseminat în  unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este  obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea  completării. 

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în  conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației,  va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către  părinți/tutori legali.  

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai  cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului! 

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și  beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali,  prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de  Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de  Sănătate Publică. 

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format", a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Descarcă DOCUMENTUL de AICI

”Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. ”O parte dintre ele deja sunt active în unitățile de învățământ, iar alte 1.062 de unități de învățământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate” a subliniat el. 

Vezi și: “Formularul de exprimare a intenției de vaccinare”, primul pas pentru solicitarea echipelor mobile de vaccinare în școli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel