Chifteluțe de fasole. Rețeta de post perfectă. Gust neașteptat de bun!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Chifteluțele de fasole pot fi un preparat perfect în post. Sunt mai gustoase decât te-ai fi așteptat. Iată cum se prepară. Nimic complicat!

Ingrediente

2 conserve fasole albă boabe
miezul de la 3 felii pâine
1 legătură mărar
2 cepe
2 căţei usturoi
2 linguri făină
sare, piper
ulei pentru prăjit

Vezi și: REȚETA SECRETĂ de chifteluțe suedeze de la Ikea, publicată de Ambasada Suediei

Cum se prepară

Chifteluțe de fasole. Scurgem bine conservele de zeamă şi răsturnăm boabele de fasole într-un bol. Le pasăm ca pentru piure. Tocăm ceapa mărunt şi o călim în două linguri ulei, până devine translucidă.

Chifteluțe de fasole. Adăugăm ceapa peste fasole şi amestecăm. Înmuiem miezul de pâine în apă, apoi îl stoarcem şi îl adăugăm în compoziţie, scrie caietulcuretete.com. Punem şi mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, sarea şi piperul.

Chifteluțe de fasole. Omogenizăm compoziţia şi adăugăm două linguri da făină ca să lege compoziţia. Amestecăm şi cu mâinile umede formăm biluţe din compoziţie.

Vezi și: Cornuleţe fragede cu borș, de post. Gustul copilăriei!

Chifteluțe de fasole. Apoi pudrăm bine mâinile cu făină şi dăm forma chifteluţelor, îmbrăcându-le bine în făină, ca să formeze o crustă frumoasă la prăjit. Prăjim chifteluţele în baie de ulei bine încins.

Chifteluțe de fasole. Le rumenim la foc iute, pe ambele părţi. Scoatem chifteluţele de fasole într-o sită şi le lăsăm la scurs ca să eliminăm excesul de ulei.

Vezi și: Salată orientală de post. Rețeta rapidă și delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel