Chifteluțe indiene cu ceapă. Cum se prepară: Rețeta de "onion bhaji"
Autor: Ema Apostu pe 07 apr, 16:14 | Homepage

Imagine ilustrativă / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o nouă rețetă, chifteluțele indiene sunt perfecte. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 1 ceapă galbenă 2 cepe roșii 2 căței de usturoi 1 vârf de linguriță praf de ghimbir 1/2 linguriță turmeric 1/2 linguriță pătrunjel uscat 1/2 linguriță boia picantă 100 g făină 1 vârf de linguriță bicarbonat 60-80 ml apă sare și piper după gust ulei

Vezi și: Skordalia, piure grecesc foarte pufos. Cum se prepară: Rețeta

Cum se prepară

Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele. Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat, potrivit retete.unica.ro. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă.

Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva „chifteluțe„, având grijă să nu se lipească între ele, desigur. Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. 

Vezi și: Tort de biscuiți din trei ingrediente. Cum se prepară: Rețeta

Homepage Vezi toate articolele
Crossuri parteneri