Chimcomplex (fostul Oltchim) a primit AVIZUL pentru a produce dezinfectanți. Ministrul Virgil Popescu, anunțul momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Economiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt companiile care vor să producă dezinfectanţi, dar şi ce răspuns a primit Chimcomplex, fostul Oltchim, de la Comisia de Biocide, după ce a anunţat că vrea să producă astfel de substanţe. 

Geocossen și Farmec, în așteptare, din cauza modelului UE de acreditare

"Nu am avut nicio întâlnire cu producătorii de alcool. Singurii cu care am vorbit sunt cei de la Gerocossen, al doilea mare producător de cosmetice din România, şi cei de la Farmec. Le-am spus ca, până la momentul în care îşi obţin avizele pentru producerea de biocide, să dea drumul aceloraşi produse ca produse de îngrijire. Să fie în magazine, pentru oameni. Ele sunt bune, dar nu merg la spitale. Din păcate, dacă UE nu relaxează modelul de acreditare, durează cam mult, pentru că trebuie făcute mai multe teste, pe nişte culturi.", a declarat ministrul Virgil Popescu în exclusivitate pentru DCNEWS

Chimcomplex, răspuns de la Comisia de Biocide. Vestea serii care poate scoate România din criză

"Chimcomplex a obţinut, astăzi, avizul de la comisia de biocide. Eu nu dau avize, eu doar intermediez legătura dintre mediul economic cu celelalte ministere şi instituţii. Cei de la Chimcomplex au promis că vor da spitalelor 1000 de tone de biocid ca donaţie.", a mai spus ministrul. 

"Chimcomplex SA Borzesti a implementat cerinţele legale naţionale şi europene privind fabricarea şi plasarea pe piaţă a produselor din gama de fabricaţie proprie incluse în grupa produselor biocide, respectiv agenţi tratare ape. Deţinem avize de biocide şi avize sanitare pentru produsele care fac obiectul acestor domenii de utilizare. Suntem în procedura de autorizare europeană a produselor cu caracter biocid, în conformitate cu Reg. European nr. 528/2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide.", a transmis societatea pe site-ul oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel