China a introdus cipuri în gulerele cămășilor copiilor, pentru a le fi monitorizată activitatea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
China a introdus cipuri în gulerele cămășilor copiilor, pentru a le fi monitorizată activitatea  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
China a introdus cipuri în gulerele cămășilor copiilor, pentru a le fi monitorizată activitatea / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Elevii de la o școală din China sunt monitorizați prin cipuri atașate la gulerele cămășilor.

Un început aparent normal de an școlar. Cu excepția faptului că, în realitate, elevii de la o școală elementară din Zhuhai, Guangdong, sunt monitorizați cu ajutorul cipurilor plasate în gulerul cămășilor lor.

Astfel, de îndată ce intră pe ușa școlii, profesorii, părinții și platforma de informații a școlii sunt toți anunțați în același timp că un anumit elev a intrat în unitatea de învățământ. Datorită acestui cip, sunt colectate informații despre traseul elevilor sau despre timpul petrecut într-o anumită zonă și apoi transferate pe o platformă de informații disponibilă administrației școlii, profesorilor și părinților.

În plus, traseul și amprenta istorică a elevilor școlii, precum și timpul petrecut într-o anumită zonă, pot fi vizualizate de părinți și de școală prin intermediul platformei de informații de pe telefonul mobil.

Părinții pot fi contactați

O altă funcție a acestei uniforme școlare digitale este de a putea intra în contact cu părinții.

„Uniformele digitale le permit acum să interacționeze cu părinții lor” folosind tablete instalate în holurile unității. „Acest lucru scade dramatic volumul de muncă pentru profesori, care sunt uneori văzuți ca„ mesageri ”, a spus directorul școlii.

Avertizare în caz de pericol

Acest cip ar avea și avantajul de a putea consolida securitatea în școală. Când un elev apare într-o zonă periculoasă, cum ar fi pe acoperișul unei clădiri sau lângă camera electrică, sistemul trimite o alertă profesorilor și părinților.

În plus, platforma are și funcții precum declarația de sănătate, calcularea pauzelor și evaluarea prezenței.

Pe o rețea socială chineză, un utilizator a comparat acest dispozitiv cu „brățările electronice” rezervate în mod normal delincvenților și infractorilor. Acest lucru este denunțat și într-un articol al lui Aboluo Wang, un site de știri chino-american: „Această supraveghere în timp real este echivalentă cu brățările electronice pentru prizonieri”, se arată în articol, potrivit 7sur7.be.

Cultul conducătorului în China. Elevii au primit manuale presărate cu „gândirea președintelui Xi Jinping“

Elevii chinezi s-au întors miercuri la școală și au primit manuale noi, presărate cu „gândirea lui Xi Jinping”, deoarece Partidul Comunist își propune să extindă cultul personalității la copiii de doar șapte ani și să creeze o nouă generație de patrioți. Ministerul educației a declarat că va încorpora ideologia politică vag definită a lui Xi în programa națională, de la școlile primare până la programele postuniversitare.

Profesorii din școala primară trebuie să „planteze semințele iubirii partidului, țării și socialismului în inimile tinere”, potrivit unei notificări a guvernului privind noul curriculum.

Noile cărți școlare sunt decorate cu citate ale președintelui și imagini ale feței sale zâmbitoare, cu realizările civilizației chineze și rolul Partidului Comunist în reducerea sărăciei și combaterea pandemiei COVID-19. Lecțiile sunt intercalate cu citate ale președintelui Xi Jinping despre patriotism și datorie, precum și anecdote ale întâlnirilor sale cu cetățenii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel