China ar putea închide o facilitate de minare Bitcoin. Câștigurile ajung la 60.000 de lire pe zi
Autor: Andreea Ditcov pe 08 apr, 19:49 | Internațional

Pixabay

Fermele de Bitcoin din China sunt nevoite să rămână sub radarul Guvernului de la Beijing, pentru a putea funcționa în continuare. 

Într-o zonă aridă a Chinei de Vest se află o facilitate secretă unde muncesc aproximativ 3.000 de persoane, care zilnic minează Bitcoin. Intrarea în incinta fermei de criptomonede are parte de pază strictă, atât la poartă, cât și la ușa de acces. 

„Guvernul chinez a mai închis o altă fermă din partea centrală a Mongoliei. Nu știm care va fi următoarea lor mișcare, așa că preferăm să fim discreți”, a declarat pentru Sky News proprietarul facilității, care a dorit să rămână anonim. Guvernul încă nu cunoaște detalii despre această fermă, iar M, proprietarul anonim, speră că lucrurile vor rămâne astfel. 

Noile creșteri ale Bitcoin au transformat regiunea care are ca specific minarea cărbunelui într-un Silicon Valley al criptomonedelor. Minarea Bitcoin presupune multă energie electrică, facilitatea având 12.000 de computere care muncesc în permanență, verificând mii de tranzacții din jurul lumii. În schimbul muncii, câștigurile zilnice ajung la 1,5 bitcoini pe zi sau 60.000 de lire. 

„Afacerea este foarte profitabilă acum. Planul nostru este să ne extindem pe terenul din spatele clădirii, să facem o fabrică de două ori mai mare”, a mai spus M. 

Bitcoin a atins un nou maxim, iar companii de investiții precum Goldman Sachs și BlackRock au început la rândul lor să investească. Tesla a cumpărat în februarie Bitcoin în valoare de 1,8 miliarde de lire, anunțând, de asemenea, că mașinile vor putea fi plătite în criptomonede. 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri