China economisește 1,6 trilioane dolari dacă înlocuiește cărbunele cu energia curată
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
China poate economisi până la 1,6 trilioane dolari în următorii 20 de ani prin trecerea de la energia generată de combustibili fosili la energie regenerabilă, se arată într-un raport. În prezent, China are 1.058 centrale pe cărbune, mai mult de jumătate din totalul global.

Conform BBC, autorii spun că China ar trebui să închidă 588 de centrale termice pe cărbune în următorul deceniu pentru a respecta promisiunile climatice, însă mutarea ar urma și să salveze bani, pentru că energia regenerabilă este mult mai ieftină decât cărbunele. La fel ca în Statele Unite, cărbunele a devenit cel mai scump combustibil după ce ani la rând a fost cel mai ieftin.

Raportul este alcătuit de TransitionZero, iar autorii spun că acțiunile trebuiau să fie deja începute pentru ca China să nu mai aibă emisii de carbon până în 2060. „Trebuie să existe informații credibile despre emisii pentru ca țările să aibă încredere una în alta în timpul negocierilor climatice”, a spus unul dintre autori, Matt Gray. „În analiza noastră se arată că China ar economisi bani, ar reduce activele înstrăinate și ar avea o reputație mondială mai bună prin înlocuirea centralelor pe cărbune cu alternative ecologice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel