Urmărește emisiunea live
China își apără GENOCIDUL din lagărele de la Xinjiang
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Republica Populară Chineză a venit cu dezvăluiri despre lagărul de la Xijiang și despre condițiile de acolo. Acesta ar fi un centru de exterminare a populației de uiguri, populație turcică ce trăiește în China.

Partidul comunist chinez s-a apărat în ceea ce privește sistemul de lagăre destinate populației de uiguri și altor minorități etnice din Xinjiang. Aceștia au oferit informații într-un document ce a dezvăluit, din perspectiva Beijingului, lucruri despre condițiile de muncă de acolo. Astfel, puterea chineză le-a numit „centre de formare profesională”, spunând: „Prin politicile proactive de muncă, centrul din Xinjiang a îmbunătățit continuu viața materială și culturală a oamenilor și și-a garantat și dezvoltat drepturile omului în toate domeniile.”

Cifrele a oferit precizări cu privire la numărul de muncitori din respectivul centru. Potrivit lor, 1,29 milioane de lucrători, inclusiv 415.400 din sudul regiunii Xinjiang, au trecut prin „formare profesională”  între 2014 și 2019.

Comunitatea internațională aduce acuze Chinei

China s-a confruntat cu acuzații permanente, susținute de dovezi crescânde, de concentrare în masă a minorităților din regiunea Xinjiang pentru reeducare, în special uiguri, supuși la restricții privind credințele religioase și culturale și forțând femeile să fie sterilizate. Experții spun că practicile se ridică la genocid cultural.

Beijingul neagă acuzațiile

Acuzațiile sunt negate în mod continuu de Beijing. Oficialii chinezi susțin că politicile lor sunt de combatere a terorismului și de atenuare a sărăciei. Cu toate acestea, jurnaliștilor și grupurilor pentru drepturile omului le este strict interzis să intre în respectivele centre.

Există o presiune internațională crescândă asupra Chinei pentru a pune capăt practicilor sale împotriva musulmanilor minoritari din regiune. Acestea includ sancțiuni și interdicții aplicate de Statele Unite asupra importurilor din Xinjiang, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel