China sare la gâtul lui Trump după lovitura dată OMS
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
China a criticat miercuri Statele Unite pentru retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, avertizând că decizia va avea consecinţe grave pentru ţările în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

Beijingul cere comunităţii internaţionale să sprijine mai mult Organizația Mondială a Sănătății, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian.

ONU a anunţat marţi că SUA vor ieşi din OMS în 6 iulie 2021, după ce a primit notificarea privind decizia în acest sens a preşedintelui american Donald Trump.

Amintim faptul că preşedintele Donald Trump a retras oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care o acuză că a gestionat greşit pandemia de coronavirus, a anunţat marţi un senator american, relatează AFP. 

Senatorul democrat  Bob Menendez a confirmat pe pagina oficială de Twitter că Administrația Prezidențială a înștiințat Congresul cu privire la această decizie.

Trump, un critic acid al OMS

 

Trump, un critic acid al OMS, a acuzat din nou în cursul săptămânii trecute Organizația Mondială a Sănătății de manipulare în criza coronavirusului și de poziționare pro-chineză.

Președintele american a sistat finanțarea către OMS după izbucnirea pandemiei, amenințând că aceasta va fi întreruptă permanent dacă Organizația nu va adopta reformele solicitate de Washington.  OMS nu a precizat cum intenţionează să acopere pierderile de fonduri în urma retragerii SUA, cel mai mare contributor al său.

SUA au fost statul care a deținut principala contribuție la OMS, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. În comparație, China, pe care Trump o acuză că e protejata OMS în pandemia de COVID-19, finanțează Organizația cu 50 de milioane de dolari pe an. Anticipând decizia Washingtonului, Beijingul promite o infecție de fonduri de până la 2 miliarde de dolari către OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel