China se RĂZBUNĂ pe SUA. „Să se bucure de priveliște prin propriile ferestre”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Oficialii chinezi și presa din țara asiatică s-au folosit de știrile despre protestele naționale din Statele Unite, comparând demonstrațiile și neliniștile cu mișcările pro-democrație din Hong Kong, acuzând astfel SUA de ipocrizie.

Oficialii chinezi și presa din țara asiatică s-au folosit de știrile despre protestele naționale din Statele Unite, comparând demonstrațiile și neliniștile cu mișcările pro-democrație din Hong Kong, acuzând astfel SUA de ipocrizie, conform The Guardian.

Proteste masive au izbucnit în weekend în multiple state americane, iar multe orașe au avut nevoie de intervenția poliției cu gaz lacrimogen, spray cu piper și alte proiectile. Unele municipii americane au avut parte de jafuri și incendieri.

Manifestațiile au fost rezultatul direct al morții lui George Floyd, un american de culoare care a fost ucis de un polițist alb, în Minneapolis, Minnesota.

Un an de proteste în Hong Kong

Protestele din Statele Unite vin după aproape un an de demonstrații pro-democrație în Hong Kong, unde poliția a fost acuzată des că a folosit forța excesivă. Administrația Statelor Unite a susținut ferm mișcările democrate din Hong Kong.

După zile întregi dominate de haos în SUA, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe chinez, Hua Chunying, a postat pe Twitter mesajul „Nu pot respira.”, alături de o poză în care omologul său american critica răspunsul Chinei asupra protestelor din Hong Kong.

SUA, acuzată de ipocrizie

Un alt purtător de cuvânt al ministerului, Lijian Zhao, a transmis pe Twitter numeroase comentarii despre proteste, incluzând acuzații ruse venite din partea lui Dmitry Polyanski. „De ce Statele Unite neagă dreptul Chinei de a reinstaura pacea și ordinea în Hong Kong în timp ce dispersează brutal adunările de acasă?”.

„Nancy Pelosi a numit cândva protestele din Hong Kong << o priveliște minunată >> ... Politicienii americani pot acum să se bucure de această priveliște prin propriile ferestre”, a transmis editorul-șef al tabloidului naționalist chinez Global Times, Hu Xijin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel