Chirieac, avertisment pentru PNL: Nu ne clintește în niciun fel. Va avea consecințe
Autor: Alexandru Ichim pe 18 oct, 20:51 | Personalități politice

Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că Guvernul nu ia măsurile ce se impun pentru limitarea efectelor pandemiei din cauza alegerilor parlamentare. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit duminică seara în direct la România TV unde a comentat cu privire la intrarea Bucureștiului pe scenariul roșu. Întrebat dacă atitudinea premierului este normală, care, în loc să ia măsuri de limitare a infectărilor, a convocat o ședință pentru stabilirea listelor de candidați la alegerile parlamentare, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Pe 22 octombrie, joi, e termenul limită pentru depunerea listelor. Dacă vreți, adevărul este că în asemenea situații nu este cazul să ne ocupăm de alegeri. Alegerile ar fi trebuit amânate, dar câtă vreme s-a hotărât în felul acesta, în ciuda deciziei Curții Constituționale și a unei bune părți a clasei politice, trebuie să faci lucrul acesta. Deci ai 4.000 de infectări pe zi, mor mai mulți oameni decât au murit la Colectiv în fiecare zi în România, din cauza pandemiei, iar lucrul acesta nu ne clintește în niciun fel și facem alegeri. Cu listele ce să faci? Joi trebuie predate. Nu ai încotro. E în termenul limită. Atâta vreme cât ai decis că faci alegeri, măsurile acestea absolut necesare sunt profund impopulare după cum știm și, prin urmare, nu iau măsurile care se impun din cauza alegerilor. Lucrul acesta va avea consecințe și se va vedea în numărul de îmbolnăviri, decese. Câtă vreme poporul muncitor a votat, atunci poporul așa vrea să se desfășoare lucrurile. Așa e în democrație”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Violeta Alexandru, dincolo de principii

 

În cadrul intervenției televizate, analistul politic a vorbit și despre șansele PNL-ului la alegerile parlamentare în condițiile în care ”nu ține cont de principii”. Bogdan Chirieac a argumentat că PNL a dovedit că nu ține cont de principii când a pus-o pe locul doi pe lista pentru parlamentare la București pe Violeta Alexandru, cea care a luat doar 17% la alegerile locale, fiind liderul PNL București. La nivel de țară, conducerile s-au schimbat acolo unde scorul a fost sub 27%. ”Sunt principii până acolo unde ne convine nouă. De unde nu ne mai convine, renunțăm la principii”, a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri