Chirieac, după declarația lui Iohannis: Nu am cuvinte! La opt dimineața se numește un guvern de uniune națională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat indignat de declarațiile președintelui Klaus Iohannis și trage un semnal de alarmă pentru a se lua măsuri urgente pentru criza politică și sanitară din România. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la România TV, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis din aceatsă seară prin care a anunțat că mâine va avea o ședință în urma căruia ar putea anunța noi restricții în România. Președintele nu a vorbit nimic în discursul său de astăzi despre un posibil lockdown în România. 

”Eu mă așteptam ca președintele să anunțe o măsură radicală acum pentru că situația impune așa ceva. Când colo, putea foarte bine să fie comentator la emisiune cu dumneavoastră (n.r. se referă la Cristina Șincai) și cu Niels Schnecker, fără niciun fel de problemă. Nu ne-a spus nimic din ceea ce nu știam, dar nu astăzi când a aflat domnia sa, ci de trei luni de zile. Deci abia mâine...(n.r. se întâlneşte cu reprezentanţi guvernamentali) În noaptea asta, în seara asta, până acum, trebuia să se vadă cu responsabilii, stare de urgență, moratoriu politic, un Guvern numit și aprobat imediat de Parlament, orice. Iată, se mai pierde o zi, mâine se vede cu responsabilii, cu cei care sunt în prima linie și care sunt oricum epuizați. Terapia Intensivă e imaginea iadului. Deci nimic din ceea ce trebuia să anunțe un președinte. Nu am cuvinte să comentez așa ceva. Deci președintele Iohannis, în această seară, trebuia să anunțe lucruri, fapte, decizii de președinte, că este președinte, și a fost ales cu 66%.

Ce se poate face

Deci anunți stare de urgență, anunți măsuri dure, anunți că mâine la șapte dimineața, dacă nu îi place Guvernul Cioloș, cade Guvernul Cioloș și la opt dimineața se numește Guvern de uniune națională. Când pleca în vacanță de Crăciun s-a putut să ai toate comisiile într-o noapte și să stai să alegi președinții Camerelor. Deci până mâine la prânz România are un Guvern valid, șase luni de zile nu moare nimeni, iar Guvernul acesta are un singur scop. Salvarea de vieți omenești. La noi au murit aproape 600 de oameni, în Portugalia numai doi. Ceva trebuie făcut.

Ministerul de Externe ia legătura cu Parisul, cu Londra, cu Berlinul și le spune: noi nu mai putem. Cum ați făcut voi ca să nu mai avem 600 de morți pe zi. Convoacă de urgență Consiliul European. Convoacă România pentru că nu mai facem față. Mâine s-ar putea închide criza politică, dar mâine se discută cu responsabilii și o să spună că nu sunt locuri la ATI, nu sunt locuri în spitale, lumea nevaccinată 70%, nu facem față, ce să facem, cum să facem. (...)

”Rugăciune către Dumnezeu”

Poate preoții care au cerut enoriașilor să nu se vaccineze poate fac acum o rugăciune către Dumnezeu, că nu știu, numai în puterea sa mai suntem. Deci cu voia lui Dumnezeu sper să fim și mâine pe Pământ și să vedem cu ce vine președintele. Dacă ne spune să închidem magazinele de la șase seara sau de la opt seara și să oprim circulația pe timp de noapte și alte lucruri de genul acesta atunci chiar am pierdut timpul. Prima condiție este să pună capăt crizei politice. Șase luni, trei luni măcar. Hai să salvăm vieți”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

CITEȘTE AICI ȘI: COVID-19, ședință de urgență convocată de Klaus Iohannis pentru noi restricții. ”Nimic nu e mai presus decât viața. Dramă națională de proporții teribile”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel