Chirieac, ipoteză sumbră pentru PNL: Nu te poţi juca cu asta! Nu am niciun fel de îndoială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația incertă privind majorarea pensiilor și ce ar putea să se întâmple cu Partidul Național Liberal.

"Nu te poţi juca cu asta"

"În 2012, PDL-ul a dispărut. La alegeri, nu a mai participat PDL-ul. S-au asociat cu diverse partidulețe din teritoriu şi s-au numit, în fiecare județ altfel şi culoarea portocalie a PDL-ului a dispărut. Cred că singurul care a fost onest până la capăt a fost Emil Boc, la Cluj. Au dispărut pur şi simplu. Apoi, i-a ingestat PNL-ul fiindcă, totuşi, erau buni pe organizare şi asta a fost.

Eu nu cred că se pot juca. Sunt calcule, sunt lucruri, mă rog, dar nu te poţi juca cu asta. PSD a promis că le majorează cu 40%. Ei s-au ţinut de cuvânt la majorări, până când a pierdut doamna Dăncilă puterea. După care, PNL și-a angajat răspunderea pe bugetul din acest an - nu l-au mai dezbătut în Parlament - şi au trecut în buget majorarea pensiilor cu 40%. Eu nu cred că PNL-ul  îşi permite să nu majoreze pensiile astea cele mai mici cu 40%, cât scrie în buget", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"PNL va avea soarta PDL-ului"

"Adică, în timp de pandemie, pensiile speciale au mai crescut, dar pensiilor oamenilor - cei cu 7, 8, 10 milioane (700 de lei, 800 de lei, 1000 de lei n.r.) - nu. Dacă PNL riscă lucrul ăsta, la alegerile parlamentare va avea soarta PDL-ului. Nu am niciun fel de îndoială... cât e PNL-ul cel mai vechi partid din Europa, partidul care care a avut un rol fundamental în Marea Unire şi multe lucruri pe care România le datorează liberalilor...

Dar dacă se întâmplă lucrul ăsta, ai 5 milioane de pensionari... Mulţi dintre ei au strâmbat din nas după ce PSD-ul le-a majorat pensia, n-au ieşit fiindcă erau nemulţumiţi din cauza pensiilor speciale - un singur milion a votat PSD - dar acum 5 milioane de oameni pot ieşi să voteze împotriva PNL-ului. Nu este de joacă asta cu 40%. Că vă dau 10%, că vă dau 15%... Du-te, domnule, de aici! 40% este în buget, 40% dai. Nu ştiu cum te descurci cu banii. Probabil că trebuie să tai din alte părţi. De împrumutat se împrumută. Problema este să porneşti şi economia", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel