Chirieac, observație-cheie după confruntările din România. „Războiul româno-român va fi resimțit și în următoarele decenii”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Bogdan Chirieac a analizat situația din România. Acesta a subliniat legătura între infracționalitate și războiul româno-român în numele luptei anticorupție.

Întrebat despre mobilizarea fără precedent a efectivelor MAI în contextul în care interlopul Emi Pian a fost asasinat, existând riscul de confruntări între clanuri, Bogdan Chirieac a semnalat că războiul româno-român a slăbit instituțiile statului care ar fi trebuit să lupte cu infracționalitatea. Iar acest lucru va avea repercusiuni mult timp de acum încolo.

„Nu ne bucură decesele și nici faptul că grupările infracționale își fac propria lege în țara noastră. Toți anii aceștia ai războiului româno-român vor lăsa o urmă decenii de acum încolo. S-a ajuns în situația în care s-au permis abuzuri fără precedent în numele unei false lupte împotriva corupției. Aces lucru are consecințe prin faptul că instituțiile statului au fost slăbite în lupta cu infracțiunea, dar și cu corupția”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. Acesta a subliniat că „lupta împotriva corupției e de dorit și e esențială pentru o democrație, dar în România a fost o răfuială politică”.

„Corupția în România nu a scăzut. Lucrurile acestea se vor răsfrânge decenii de acum încolo. Nu trebuie să ne așteptăm ca lucrurile să se îndrepte repede”, a conchis Chirieac.

Analistul a fost întrebat și despre mișcările de protest din Germania, Bulgaria și alte state europene. Acesta a atras atenția că în momentul în care PIB-ul se prăbușește, în contextul crizei generate de COVID-19, e inevitabil ca oamenii să nu fie afectați și să protesteze. În aceste condiții, „partidele aflate la putere se prăbușesc”. Nu a fost cazul României.

„În România nu s-a întâmplat asta deoarece Guvernul a plătit salariile bugetarilor și pensiile. Problema e de unde le-a plătit. (...) S-au închis piețele de desfacere”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel