Urmărește emisiunea live
Chirieac: PNL se prăbușește dacă trece Cîțu. Problema PSD: ”Este esențial în acest moment”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Crişan Andreescu
Foto: Crişan Andreescu
Bogdan Chirieac, analist politic, este de părere că desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier al României a fost făcută doar ca să ”pice” și această nouă variantă de Guvern. 

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebat dacă este bună desemnarea lui Florin Cîțu ca premier și dacă va fi votat noul Guvern. Răspunsul analistului politic a venit ca un mesaj pentru PSD. 

Nu va fi votat niciun fel de prim-ministru. E pus ca să pice și cel care va avea de suferit din cauza comunicării este Partidul Social Democrat. Să fim serioși, nici nu se pune problema. Pentru că PSD-ul nu iese public să explice ce urmează să facă. Să spună: domnule, vrem să scurtăm această perioadă profundă de instabilitate politică și credem că soluția este o situație de alegeri anticipate. Să spună PSD-ul lucrul acesta și atunci da, ne prezentăm în Parlament, nu vom vota Guvernul. Pică Guvernul Cîțu că e pus la mișto. De altfel, nici nu și-a asociat imaginea domnul Iohannis cu el, când l-a pus pe Orban să iasă cu el. Există o imagistică, o simbolistică. Deci PSD-ul să anunțe acest lucru și să spună: mergem la alegeri anticipate, le facem în aceeași zi cu localele, dar să spună cinstit alegătorilor din România”, a precizat Bogdan Chirieac. 

Ce se întâmplă dacă trece Guvernul Cîțu

”Dacă trece Guvernul Cîțu, înseamnă că PNL-ul va lua 10% la alegerile la termen. Problema este acum a PSD-ului și nu a PNL-ului. PSD-ul trebuie să iasă și să spună publicului: nu ne jucăm. Să se joace domnul Iohannis, domnul Cîțu. Adică, totuși, e o bătaie de joc domnul Cîțu pentru electoratul din România. Nu ne jucăm! Noi înțelegem necesitatea alegerilor anticipate, propunem să aibă loc în același timp cu localele, dacă asta e decizia PSD-ului. Dar dacă decizia PSD-ului sunt alegerile la termen, atunci nu faci cvorum. Dacă președintele tot numește prim-miniștri din ăștia, tot felul de Cîțu, nu trebuie să se aștepte nimeni să treacă Guvernul. Atunci 15 zile nu se formează majoritatea parlamentară și vine o altă propunere, dar spune-le alegătorilor tăi. Asta este esențial în acest moment”, a mai susținut Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel