Chirieac: Situație explozivă în PNL. Catastrofele nu vor fi decontate de USR
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Tensiuni uriașe în PNL. Robert Sighiartău a transmis un SMS, astăzi, pentru convocarea Biroului Politic Național, ca, ulterior, Ludovic Orban să dea un alt SMS, susținând că nu s-a respectat statutul și că anulează întâlnirea. Bogdan Chirieac a analizat această situație explozivă din tabăra liberalilor. 

”Situația în PNL este explozivă. La ora 19:00 s-a convocat BPN-ul, ca apoi să fie anulat de către președintele Ludovic Orban, care a spus că e nestatutar și că îl va convoca dânsul la sfârșitul negocierilor. Deci PNL este profund nemulțumit de împărțeala făcută.

Să nu uităm că PNL nu a câștigat alegerile, dar îl are pe președintele Iohannis, care este și președintele PNL. Eventualele catastrofe care se vor produce în această guvernare nu vor fi decontate de USR, pentru că la ei nu se vede, e un partid #rezist, asimilat protestelor din Piața Victoriei, astfel că le va deconta PNL-ul (n.r. catastrofele), partid autentic, cu structură, cu doctrină, intrat în conștiința publică. El va deconta eventualele probleme care o să apară. Și vor apărea în ministerele pe care PNL, cu multă nonșalanță, le-a împărțit la USR.

USR nu are o cultură a dialogului - mă uit la doamna Clotilde Armand, de exemplu - și, într-o criză, lucrurile se rezolvă prin bună înțelegere, rațiune, convocarea experților, utilizarea tuturor forțelor politice, ceea ce USR până acum nu a dat dovadă că poate să facă. În plus, a primit ministere esențiale. Cum să dai Justiția, când a fost meritul președintelui Iohannis, cu statul de drept? Cum să dea PNL Justiția? PNL avea multe opțiuni, inclusiv un guvern minoritar. De ce să te încurci cu o zonă care în Europa a și trecut?” a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel