Chirieac, surprins de decizia Guvernului: Eu am crezut că este o glumă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre măsurile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

"A fost o minune"

"Ţinând seama de capacitatea administraţiei din România, a fost o minune cum s-a gestionat această pandemie şi asta s-a datorat câtorva specialişti şi miniştrilor Marcel Vela şi Nelu Tătaru. Ăsta este adevărul", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Nu putem compara capacitatea administrativă a Marii Britanii cu cea din România. Grecii sunt un popor extrem de unit. Şi la UE au luat mai mulţi bani decât România, deşi au o treime din populaţia României. Ar trebui să fie un exemplu pentru noi, mai ales că în istorie am avut şi noi multe relaţii cu grecii. Au fost mulţi prin România. Nu se poate. Trebuie să înţelegem că nu se poate. Asta este capacitatea administrativă a României. Cu opt ore coadă la Nădlac,  cu izolare/carantină cum s-a făcut, cum nu s-a făcut. Rezultatele nu sunt rele în România. Ba chiar, sunt bune, aş putea să spun", a mai spus analistul politic.

"Aşa e în România. Nu e banc, e realitate"

Cât despre repornirea economiei, acesta a afirmat: "De unde să ştie administraţia, Guvernul cum să repornească economia? Hai să fim serioşi! Au mari probleme cu deciziile administrative. Cât a fost pe medico-sanitar, au fost doctorii: Arafat, Streinu-Cercel, Rafila, Horaţiu Moldovan. Dar mai departe, pe repornirea economiei, să spui exact când deschide restaurantul, nu".

"Ştiţi bine că noi nu putem plăti impozitele la Fisc, decât cu coadă, cu scandal. Formularul online se depune la etajul 2, în biroul 202. Aşa e în România. Nu e banc, e realitate. Păi de unde să ştie administraţia câţi copii merg la grădiniţă, câte mese sunt pe terasă? Nu se ştie. Se vor deschide, vor fi la mijloc... Sper să nu îi ardă cu amenzi ca să îi închidă de tot", a adăugat Bogdan Chirieac.

"Eu am crezut că este o glumă, iniţial"

"Înțeleg că, pe 1 iunie, administraţia îşi ia liber. Nu este o glumă. Eu am crezut că este o glumă, iniţial, că le dă liber în administrație pe 1 iunie, luni. Nu! Le dă liber. "Păi, bine, domnule, dar ai stat trei luni în casă". "Da, dar e sărbătoare legală". Nu putem, categoric, să ne aşteptăm de la administraţie la ceva spectaculos", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Hai să copiem legislaţia din Italia"

"Probabil că ar trebui să existe cineva în Guvern care să traducă, pur şi simplu, legislatia din Franţa, sau din Italia, sau din Spania. Cu Germania nu ne comparăm, cu toată dragostea! Nu este aceeaşi cultură. Dar cu italienii suntem apropiaţi. Hai să copiem legislaţia din Italia şi să o aplicăm în România. Uite, este o soluţie. Că şi ei au cârciumioare, şi ei au grădinițe. Cum este în Italia, aşa să fie şi la noi", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel