Chirieac taxează DUR Guvernul Orban. Bancul politic DEVASTATOR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat dur Guvernul Orban, pentru lipsa de reacţie în faţa pandemiei. Acesta a analizat şi ultimele mişcări din PSD, dar a dat şi verdictul asupra moţiunii de cenzură. 

"Guvernul e foarte slab încât a apărut un banc politic devastator, anume că Guvernul Orban este dovada explicită că există reîncarnare. Dar ştii de ce? Pentru că nu poţi ajunge atât de prost într-o singură viaţă. Când poporul te şfichiuieşte cu bancuri politice, e grav. Asta am văzut de multe ori în ultimele luni. E problema premierului Orban. Nu e acuzat el că e prost! Eu îl suspectez că e bine intenţionat şi foarte muncitor. Problema este de ce alegi să colaborezi cu inşi din Guvern de o asemenea prostie politică, dar şi cu un IQ pe care îl vedem. Cu mulţi dintre ei avem această problemă, se ascund, nu vor să apară în public. Ajunge un Andruşcă academician pe lângă membrii Guvernului actual? Toate programele sunt la viitor! Că a venit preşedintele cu banii la Guvern, foarte bine. E meritul lui, pentru că se numeşte Iohannis şi nu cu -escu. Dar trebuie şi atrase fondurile alea cu proiecte în următorii 7 ani. 

Din nefericire, preşedintele a ales să fie în continuare preşedintele PNL şi abia apoi preşedintele României. E opţiunea sa, e al doilea mandat, mai rămâne doar de văzut cum va intra în istorie, dacă va intra ca Emil Constantinescu sau ca Traian Băsescu. I-a crescut foarte mult. Eu cred că dezamăgiţii de la PNL se duc la ALDE, la USR, dar nu în acel procent. În sondajele de anul trecut până în mai, PSD era la 38 la sută, PNL 22 la sută, şi la rezultat au fost invers. Şi marea surpriză USR cu 22 la sută, exact cât PSD. Eu cred că e o fotografie de moment, cred că s-au strâns datele cât lumea era la mare sau la ATI şi nu au putut răspunde la chestionar.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Moţiune de cenzură în august? 

"Eu nu cred că va fi o moţiune de cenzură. E stare de alertă, situaţia e scăpată de sub control. Mâine am înţeles că se duc 200.000 de oameni la mare, probabil peste o săptămână vom avea 10.000 de infectaţi într-o zi. Nu înţeleg de ce PNL nu închide hotelurile de pe litoral acum, probabil din cauza procentelor ăstora. Ce, cu 20.000 de infectaţi pe zi le va fi mai bine?", a mai spus analistul. 

Vasile Dîncu la PSD. "O mişcare foarte bună"

"Cred că Vasile Dîncu e bun la PSD. Eu cred că profesorul Vasile Dîncu aduce un suflu nou, necesar, PSD-ului. După toate etichetele puse PSD-ului vizavi de capacitatea foştilor lideri, acum e un om cu ştiinţă de carte, un profesor universitar. Nici nu cred că ar trebui să candideze la ceva acum Vasile Dîncu. El va aduce procente prin strategiile pe care le creează. Candidaţii sunt vârfurile de lance. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu. Problema e că trebuie coagulaţi, să vezi cum vor arăta lucrurile nu doar anul viitor, ci peste cinci ani. Eu cred că e un plus!", a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel