Christian Ciocan îi ia apărarea Monicăi Pop. Mărturisire neașteptată: Nici eu nu mă vaccinez
Autor: Alexandru Ichim pe 23 noi 2020 / 11:50 | Coronavirus
Exclusiv

Sursa foto: Agerpres

Christian Ciocan, președinte al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, susține că Federația va promova drepturile persoanelor, care sunt prevăzute de Constituție, în contextul vaccinării anti-COVID. 

Christian Ciocan, președinte al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, s-a arătat indignat de discuțiile apărute în spațiul public cu privire la un eventual vaccin împotriva coronavirusului. 

”Federația spune un lucru, acela că drepturile persoanelor sunt garantate prin Constituție. Vaccinarea nu este obligatorie. Este libertatea fiecărui om de a decide dacă se vaccinează sau nu. Noi milităm pentru respectarea drepturilor Constituționale. Libertatea persoanei de a decide pentru sine însuși. Pentru că nu există niciun fel de date, dar există opinii fel și fel pro și contra. În aceste condiții, Federația spune că România este stat democratic, are Constituție, iar orice încălcare reprezintă un asalt chiar la democrația statului român. Fiecare persoană va decide pentru sine”, a declarat Christian Ciocan. 

Ciocan, în tabăra anti-vaccinare? ”Nici eu nu mă vaccinez”

 

Într-un punct de vedere personal, Christian Ciocan, îi ia apărarea medicului Monica Pop cu privire la vaccinare și la libertatea de exprimare.

”Am un mare respect față de doamna doctor Monica Pop. Doamna doctor Monica Pop a vorbit în spațiul public, așa cum îi dictează conștiința, despre vaccin. Respect ceea ce a spus doamna doctor Monica Pop. În nume personal spun acest lucru. Respect punctul de vedere al doamnei, sunt de acord cu acest punct de vedere cu privire la vaccin, în nume personal. Și eu, ca și cetățean, în nume personal, nu am niciun fel de încredere într-un astfel de vaccin, făcut așa pe picior. Dar, am văzut că doamna Monica Pop a fost aspru taxată în spațiul public de anumite persoane. (...) Libertatea persoanei de a decide pentru sine însăși. Nu trebuie înfierată de nu știu cine în țara asta. Înainte de a fi medic, este o femeie, are o familie, iar ce au făcut ei nu este decât o insultă gravă la adresa femeii. Cerem respectarea drepturilor Constituționale. Nici eu nu mă vaccinez”, a completat Christian Ciocan în exclusivitate pentru DC News

Vaccinarea nu este obligatorie în România, iar, în acest moment, nu există informații oficiale foarte clare despre vaccinarea anti-COVID, pentru că, indiferent că vorbim despre vaccinul AstraZeneca sau de cel dezvoltat de Pfizer, acestea încă nu au fost autorizate de către autoritățile competente în domeniu. Mai sunt o serie de pași de făcut până când aceste vaccinuri vor deveni recunoscute în lupta anti-COVID, de atunci urmând să apară public informații despre campania de vaccinare. În prezent, știm doar că respectivele vaccinuri au trecut prin fazele complete de testare, iar eficiența lor în lupta cu virusul depășește 90%. 

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri