CIA a DECLASIFICAT documente care certifică apariția OZN-urilor / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Reprezentanții CIA au declasificat documente care certifică apariția OZN-urilor și înregistrarea fenomenelor de către serviciile din Statele Unite ale Americii.

CIA a publicat „întreaga” arhivă a documentației sale privind obiectele zburătoare neidentificate, denumită acum „fenomene aeriene neidentificate” (FAN), și cuprinde sute de înregistrări care au fost clasificate mai mult de jumătate de secol. Arhiva de date se datorează unui efort susținut de mult timp de către site-ul de informații The Black Vault, care a furnizat și a distribuit documentație guvernamentală declasificată despre OZN-uri (printre multe alte lucruri) începând cu mijlocul anilor '90.

Potrivit fondatorului site-ului, John Greenewald Jr., The Black Vault se luptă din 1996 pentru publicarea acestor înregistrări referitoare la OZN-uri, înregistrări care au început să apară în anii 1980, după proceduri legale în legătură cu Freedom of Information Act (FOIA Act).

Întreaga informație a fost publicată pe un CD



Deși o parte din documentație a fost publicată anterior, aceasta este prima dată când arhiva completă a înregistrărilor OZN-urilor de către CIA a fost făcută publică și a fost posibilă după ce The Black Vault a achiziționat un CD-ROM de la CIA. Pe respectivul CD se află întreaga documentație privind fenomenul OZN. Acolo sunt arhivate sute de înregistrări care datează de la mijlocul secolului al XX-lea și pot fi acum citite.

Sutele de rapoarte oferă nenumărate lecturi captivante de episoade ciudate și inexplicabile și, totodată, aduc o contribuție imensă la înregistrările istorice privind observațiile OZN-urilor și la modul în care sunt tratate de către cei din comunitatea de informații, potrivit Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel