Cîmpeanu, ANUNȚ despre REDESCHIDEREA școlilor, după reprogramarea oamenilor la vaccin: Totul se JOACĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu: Peste 65.000 de elevi se află în imposibilitatea de a nu li se  încheia mediile pe Semestrul I
Sorin Cîmpeanu: Peste 65.000 de elevi se află în imposibilitatea de a nu li se încheia mediile pe Semestrul I
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre redeschiderea școlilor, în contextul reprogramărilor la vaccin.

"S-a spus de la bun început că factorul determinant pentru decizia de a deschide școlile cu prezență fizică este evoluția ratei de infectare. Disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare este un factor important, dar nu este determinant, nu condiționează", a declarat Sorin Cîmpeanu, în direct la B1 TV.

În contextul în care Ministerul Sănătății a anunțat că în calculul ratei de infectare din localități vor fi incluse și cazurile din focare, ceea ce ar putea duce astfel la o creștere a ratei incidenței îmbolnăvirilor, Sorin Cîmpeanu a spus că: "Totul se joacă! Orice variantă este posibilă, din păcate, nimeni în lume nu știe ce ne poate rezerva viitorul apropiat, însă tot experții din sănătate au fost aceia care s-au declarat optimiști cu privire lipsa unei creșteri semnificative a ratei de infectare. Riscuri există, nu pot fi reduse la zero, important este să știm cum să șe gestionăm mai bine".

Citește și: Începe școala. Elevii trec prin TRIAJ epidemiologic înainte de cursuri. ”Dacă aveți copil cu simptom, țineți-l acasă!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel