Cîmpeanu anunţă concursuri pentru toţi directorii de şcoli din România: Gata cu numirile din pix
Autor: Mihai Ciobanu pe 25 Martie, 15:46 | Educatie
Exclusiv

Foto: Pexels.com

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că anul acesta vor avea loc concursuri pentru ocuparea tuturor posturilor de directori ai şcolilor din România. 

"Vom organiza anul acesta concursuri pentru toţi directorii şcolilor din România. Aceste concursuri trebuie într-adevăr să aibă relevanţă, iar lumea să aibă încredere că în fiecare şcoală românească a fost selectat cel mai bun manager care îndeplineşte o serie de criterii obiective şi relevante pentru poziţia de director de şcoală. Conducerea fiecărei şcoli e un element extrem de important. Directorii de şcoală să nu mai fie numiţi ‚din pix’. Am avut 4.800 de directori numiţi în data de 9 ianuarie, de către inspectoratul şcolar al fiecărui judeţ, cu consultarea Consiliului de Administraţie.

Iar în data de 5 august expiră mandatele tuturor celor aproape 10.000 de directori şi directori adjuncţi din România.

În cel mai rău caz va trebui ca în toamna acestui an să avem pentru fiecare şcoală din România să avem numită o conducere care să privilegieze net criteriile de competenţă în detrimentul politicului. Şcoala nu ar trebui să aibă de a face cu politicul", a anunţat Sorin Cîmpeanu în direct la DC News TV.

VIDEO: 

 

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri