Cîmpeanu, precizări despre evaluarea națională și ultima săptămână de școală
Autor: Rodica Mitu pe 07 iun, 21:11 | Educatie

Sorin Cimpeanu Foto: Crișan Andreescu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că unele școli se pot organiza astfel încât să facă ore și cu prezență fizică în ultima săptămână de școală, care se suprapune cu examenul de Evaluare Națională.

„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii”, a spus luni seara, la TVR, Sorin Cîmpeanu, întrebat cum vor fi organizate cursurile în ultima săptămână școală, care se suprapune cu examenul de Evaluare Națională.

Ministrul Educației a admis că în unele școli se vor face ore online, dar a precizat că „centrul de examen nu e neapărat să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”.

Evaluarea Națională începe pe 22 iunie

 

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Evaluarea Națională începe pe 22 iunie și speră că rezultatele vor fi bune.

„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților”, a precizat ministrul Educației.

Școala se termină pe data de 25 iunie, cu excepția elevilor din clasele terminale.

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri