Cîmpeanu: Testarea elevilor în școli rămâne o problemă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că testarea elevilor în școli rămâne în continuare o problemă, din cauza numărului insuficient al personalului medical din unitățile de învățământ.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că testarea se va face în continuare cu teste antigen rapide.

„În ceea ce privește testarea elevilor care prezintă simptome pe parcursul programului școlar, aceasta se va face în continuare cu teste antigen rapide, aflate la dispoziția unităților de învățământ. Din păcate, materialul transmis de către INSP ne-a precizat că aceste non-invazive pot fi folosite, ele însă nu pot fi luate în considerare la calculul general al ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta susține că numai 18% dintre școli au cabinete medicale.

„Nu este personal medical suficient pentru administrarea acestor teste. Rămâne în continuare o mare problemă. Cabinete medicale școlare sunt doar în 18% din numărul școlilor din România. Din păcate aceste cabinete medicale școlare sunt mult prea puține. Rămâne o problemă testarea elevilor în școli, a elevilor care prezintă simptome și a elevilor care au luat la cunoștință că sunt contacți direcți ai unor cazuri confirmate”, a mai spus, potrivit Mediafax, ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel