Cinci gustari nocturne care te ajută să dormi mai bine
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Există anumite alimente care te ajută să dormi mai bine. Iată care sunt cele cinci rețete de gustări sănătoase pentru un somn odihnitor.

Conform cercetărilor publicate în American Journal of Clinical Nutrition în noiembrie 2017, consumul de cea mai mare parte a caloriilor dvs. mai târziu în zi poate duce la o creștere a greutății și a grăsimii corporale, așa că asigurați-vă că alegeți porții mici atunci când luați cina sau o gustare târziu, notează Livestrong.

1. Ciocolată cu Goji

Datorită conținutului bogat de fier (o porție de 1,5 uncii oferă aproximativ 20 la sută din valoarea dvs. zilnică!), ciocolata vă poate ajuta să dormiți mai mult și mai bine. Un studiu publicat în Public Health Nutrition în octombrie 2016 a constatat că o deficiență de fier a fost legată de un ciclu de somn mai scurt (mai puțin de cinci ore) și de alterarea etapelor de somn.

2. Bol de iaurt cu Kiwi

Kiwi este un alt aliment care te ajută să dormi. Pentru o gustare de seară, vă puteți bucura de fructele verzi singure sau ca parte a unui bol de iaurt cu Kiwi. Cercetătorii dintr-un studiu din iulie 2011, publicat în Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, au descoperit cum consumul a două kiwi în fiecare noapte timp de patru săptămâni a dus la un somn de mai bună calitate.

3. Năut prăjit

Năutult poate ajuta organismul să producă melatonina, care este crucială pentru somn.
Năutul și fasolea sunt pline de vitamina B6 care, potrivit unui studiu din iulie 2018 publicat în Journal of Neuroscience Research, este crucială pentru producerea melatoninei, un hormon care este eliberat mai ales noaptea și ajută la sincronizarea ritmurilor circadiene.

4. Alimente pe bază de soia

Un pahar de lapte cald ar fi fost remediul când erai mai tânăr, dar în aceste zile, problemele tale de somn pot fi rezolvate mai bine printr-un pahar de soia.

S-a dovedit că alimentele făcute cu soia (precum tofu, edamame și leptele) vă pot ajuta să obțineți un somn mai odihnitor. Conform cercetărilor din decembrie 2015 publicate în Nutrition Journal, consumul de alimente bogate în izoflavone (un compus care se găsește în alimentele de soia) a fost asociat cu o calitate mai bună și o durată mai lungă a somnului.

5. Mousse de ciocolată cu avocado

Avocado este bogat în magneziu, iar cercetările din octombrie 2016 publicate în Public Health Nutrition au constatat că nivelurile adecvate de magneziu pot determina cât timp dormi și cum treci prin etapele somnului. Ciocolata neagră intră în joc, deoarece are un conținut ridicat de fier și, așa cum am mai spus, o deficiență în acest mineral poate duce la un somn mai prost.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel