Cinci lucruri pe care nu le știai despre semințele de in
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Există o mulțime de beneficii ale inului. Are o aromă dulce, sănătoasă și multe fibre, asta pe lângă potențialul său de combatere a bolilor.  

Iată cinci lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre așa-numitul superfood.

1. Semințele de in stropite pe pâinea nu fac prea mult pentru sănătate

Stratul de protecție exterior (coca) din semințele de in este foarte bun la locul său de muncă. Mâncate întregi, semințele de in sunt susceptibile să treacă chiar prin intestine, fără să fie digerate. Și asta înseamnă lipsa multor beneficii pentru sănătate ale inului.

Pentru a extrage toți nutrienții din interior, puneți râșnița sau un blender bun să lucreze pentru a măcina inul într-o pulbere înainte de a-l adăuga la mâncare.

2. Inul este perisabil

Odată ce macinați inul în pulbere, perioada de valabilitate a acestuia poate fi redusă dramatic.

Dacă cumpărați in pre-măcinat, căutați inul măcinat la rece, deoarece căldura de la măcinare îi scurtează durata de valabilitate. Până atunci, păstrați-l într-un recipient opac etanș, în frigider sau congelator, dacă este posibil, pentru a-și maximiza durata de viață până la câteva luni.

3. Mărește perioada menstruală

Inul tinde să extindă ciclurile menstruale ale femeilor cu aproximativ o zi. S-ar putea să nu pară mult, dar este o explicație posibilă a motivului pentru care inul este legat de un risc de cancer de sân mai mic: În timp, acele cicluri puțin mai lungi se adaugă la mai puține perioade totale și la o expunere mai mică la estrogen.

4. Puteți înlocui ouăle

O lingură de semințe de in măcinată cu 3 linguri de apă și lăsată să stea cel puțin 15 minute se transformă într-un liant gelatinos pe care îl poți folosi în locul unui ou. Este posibil să nu înlocuiască ouăle omletă, dar poate ajuta în prepararea de napolitane, brioșe, prăjituri și multe altele.

5. Uleiul de seminte de in este bun, dar semințele măcinate sunt și mai bune

Uleiul de semințe de in conține acidul gras esențial numit acid alfa-linolenic pe care organismul îl transformă în acid gras omega-3 care, la rândul său, ajută la scăderea colesterolului. Semințele de in integral măcinate conțin fibre (de asemenea bune pentru nivelul de colesterol și digestie), fitochimice numite lignani (arătat că reduc riscul de boli de inimă) și vitamine precum fier, calciu și magneziu. Toate acestea se pierd în timpul procesării uleiului de semințe de in.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel