Cinci lucruri pe care nu ştiai că le poate face cuptorul cu microunde
Autor: Ana Vasilescu pe 12 sep 2019 / 11:26 | Magazin

Cuptorul cu microunde poate fi folosit şi pentru alte lucruri, în afară de prepararea sau încălzirea alimentelor. Iată câteva trucuri pe care probabil nu le cunoșteai.

Oferă plantelor un impuls

 

Horticultori de la Universitatea de Stat din Colorado, sugerează umplerea recipientelor de plastic cu un strat subțire de sol și așezarea lor în cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde. Atunci când plantați aceste semințe veți observa că acestea încolțesc mult mai repede.

Dezinfectați bureții

 

Cuptorul cu microunde poate ucide 99,9% din majoritatea germenilor dintr-un burete (și aproximativ 99,8% din E. coli și salmonella). Lăsaţi buretele în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde.

Creează-ți propriul tampon termic pentru dureri musculare

 

Umpleți cu orez un ciorap vechi şi coaseţi capătul. Introduceţi ciorapul în cuptorul cu microunde şi astfel, veţi avea un tampon termic pentru dureri musculare.

Păstrează pâinea proaspătă

 

Înfăşuraţi pâinea într-un prosop de hârtie umed, apoi trebuie să o lăsaţi în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Umiditatea din prosop va înmuia pâinea, iar aceasta va fi din nou proaspătă.  

Cureţi mai uşor usturoiul

 

Puneţi în cuptorul cu microunde usturoiul şi lăsaţi-l timp de 15 secunde. Veţi observa că în acest fel usturoiul se va curăţa mult mai uşor. 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri