Cinci trucuri pentru a slăbi peste noapte. Ce trebuie să nu mai faci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Greutatea ta poate fluctua de la momentul în care te trezești dimineața până la ora la care te culci, în funcție de ceea ce mănânci, cât mănânci și dacă te-ai antrenat sau nu în timpul zilei. Ită cinci trucuri care te vor salva silueta.  

Deși nu puteți să scăpați de kilogramele nedorite peste noapte prin magie, dacă adoptați obiceiuri alimentare sănătoase, beți multă apă și faceți exerciții fizice în mod regulat, veți scăpa de greutatea în exces termen lung.

Evitați mesele neregulate

Mesele neregulate pe parcursul zilei îngrasă mai mult decât mâncatul la ore târzii. Un studiu din 2000 în Journal of Medicine & Science in Sports & Exercise a analizat obiceiurile alimentare a 62 de sportive de sex feminin. Unele dintre femei erau alergătoare, iar altele gimnaste. Cercetătorii au descoperit că atunci când ambele seturi de sportive au mâncat neregulat pe parcursul zilei, creând un deficit energetic mare, au avut mai multe șanse să aibă un procent mai mare de grăsime corporală în comparație cu femeile care au mâncat mai regulat, notează Livestrong.

Sari peste cină

Deși nu există nicio cercetare concretă care să indice faptul că mâncatul noaptea vă va face să creșteți în greutate, cel mai bine este să evitați să mâncați o cină mare. Corpurile noastre încetinesc seara, ceea ce înseamnă că acele calorii pe care le consumi aproape de sfârșitul zilei sunt mult mai probabil să fie păstrate decât să se consume. Puteți evita cu ușurință să mâncați o cină mare mâncând la masa de prânz mai consistent.

Detoxificare

În loc să vă bazați pe suplimente care să vă ajute să tăiați kilogramele nedorite, vizați o metodă simplă care vă curăță în mod natural corpul de impurități, toxine, grăsimi și mucoase. De exemplu, oțetul de cidru de mere detoxifică anumite organe din corp și acționează ca un purificator care descompune grăsimile și depozitele mucoase din organism. De asemenea, ajută la menținerea sănătății și la buna funcționare a organelor precum rinichii, ficatul și plămânii.

Bea multa apa

Pentru a pierde în greutate, trebuie să beți multă apă. Apa taie foamea, curăță sistemul de toxine dăunătoare și vă îmbunătățește metabolismul. Beți zilnic un pahar de apă caldă cu o linguriță de suc de ghimbir, tei și miere, pentru a va curăța toxinele acumulate în corp. Evitați băuturile zaharoase, băuturile carbogazoase și cofeina care vă umflă și vă deshidratează, mai ales mai aproape de culcare.

Fă sport regulat

Exercițiul fizic este cheia pentru a vă menține în formă, a se potrivi și a fi sănătos. Dacă doriți să slăbiți, încercați activități aerobice de mare intensitate, cum ar fi alergarea, înotul și ciclismul. Mai mult, puteți face sport și seara. Un studiu de la Universitatea din California din San Diego a arătat că trei ore de pedalare nu au împiedicat bărbații să adoarmă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel