Cine a preluat imediat conducerea SKODA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Skoda are un nou preşedinte, după ce veteranul Bernhard Maier s-a retras. 

Board-ul Skoda Auto, divizie a grupului Volkswagen AG, l-a ales în funcţia de preşedinte pe Thomas Schaefer, în prezent şeful subsidiarei VW din Africa de Sud, a anunţat luni producătorul ceh de automobile, transmite Reuters.

Skoda este cel mai mare exportator al Cehiei şi contribuie semnificativ la câştigurile VW. Anul trecut, Skoda a vândut pe plan global 1,24 milioane de maşini. Schaefer îl va înlocui pe Bernhard Maier. Acesta a preluat funcţia de preşedinte în noiembrie 2015, venind de la Porsche. De atunci, producătorul auto ceh a raportat venituri şi profituri record. De asemenea, Maier a supervizat lansarea noilor modele Skoda, inclusiv mai multor SUV-uri.

Schaefer îşi va prelua postul imediat, se arată în comunicatul Skoda. El s-a alăturat Volkswagen în 2012, venind de la Mercedes-Benz.

Skoda, în redresare



Vineri, Skoda a anunţat că vede semne de redresare, după ce vânzările au scăzut cu 31% în primul semestru din 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19). Compania se aşteaptă la o stabilizare graduală a pieţei auto în a doua parte a anului.

În primele şase luni din acest an, Skoda a livrat 426.700 de vehicule, în timp ce veniturile au scăzut cu 25%, la 7,55 miliarde de euro, iar profitul operaţional a înregistrat un declin de 72%, la 228 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel